Töihin raksalle

Location: Helsinki, keskusta

Tässä on jatkoa kahvilareissulle, milloin join mahdollisesti ei laktoosittoman hasselpähkinälaten. En siis kerro uudestaan vessaanpääsemisepisodista, mennään suoraan muihin ihmisiin.

Vau, jollain on tosi kiva tyyli pitää kaulahuivia. Aion kopioida. Täytyy kyllä ensin harjoitella peilin edessä sen vääntämistä, mutta varmaan ensi talvena onnistuu jo.

Joku viiden henkilön porukka on menossa selkeästi lounaalle. Ne on toimistossa töissä ja niillä on hyvä yhteishenki. Tiedättekö, tän kaiken vaan näkee siitä porukasta. Jotenkin on niin symppistä, että samassa toimistossa olevat henkilöt menee samaan aikaan syömään, ei olla edes jaksettu ulkovaatteita pukea päälle.

Hmm. Jollain naisella on selkeästi joko kylmä, vessahätä tai kiire. Koska tuollainen heiluminen ei voi johtua mistään muusta, itse kaiken tuon kokeneena. Kohta selviää. Kerron tässä välissä, että Albert Einsteinin kerrotaan nukkuneen kymmenen tunnin yöunia ja niiden lisäksi myös päiväunia. Noniin, selvisi! Naisella oli kiire ratikkapysäkille. Missä ei ollut vielä edes ratikkaa. No mutta, ainakin ehti. Kaipa tämä on sitä helsinkiläistä kiirettä.

Mikä on seuraava asia, minkä aiot googlata? Itsellä on ”Onko Redbull -auton päällä olevan jättitölkin sisällä pieniä redbulleja?”.

Jos edellisissä kahviloissa on häirinnyt kovalla oleva radio (ummetusta hihi) tai piippausäänet, niin täällä häiritsee ulkona oleva mainostaulu. Tottakai sen tarkoitus on kiinnittää huomiota ja onnistuukin siinä hemmetin hyvin, mutta jotain rajaa. Siinä tanssii joku piirroshahmo, niin tottakai kaikki sen taulun ympärillä näyttää nyt tosi tylsältä. Miksi kukaan ei voisi muuten vaan tanssahdella ulkona, vaikka suojatiellä vetäistä parit letkajenkat? Vai tarvitseeko siihen letkaa, että sitä voisi tanssia. Hei vähänkö olisi siistiä, monen kilometrin mittainen letkajenkka ympäri Helsinkiä! Ei siis mitään mielenosoitusmeininkiä, vaan puhtaasti tanssimista! Sitten osa jää aina punaisiin valoihin tanssimaan, jonka jälkeen lähdetään vihreillä pikakelauksella ottamaan muita kiinni. Kuka on mukana?!

Kuinka hauskaa olisi, jos taksit olisi kolmeovisia. Etuovet ja takaluukku. Saat valita, könyätkö takapenkille pelkääjänpuolelta vai menetkö takakontista. Tietenkin ihan siinä pelkääjänpaikallakin voisi istua, mutta ei tehdä taksimatkoista liian tylsiä.

Hah. Tanssimisesta puheenollen, pitää varoa mitä toivoo. Kukaan ei letkajenkkaillut eikä tanssinut, mutta jollain oli selkeästi hyvät räpit kuulokkeissa. Tai no itseasiassa, en tiedä onko se tanssimista, se räppikäsien heiluttaminen. Räppikäsi. Se kuulostaa ihan..joltain. En tiedä miltä, mutta joltain. Kerro sinä.

Töihin raksalle?

Joku työmies (mikä on virallinen nimi? Raksamies? Rakennusalan ammattilainen?) kävi hakemassa evästä kaupasta. Patonkia, kanelipuusteja ja take away -kahvi. Tai siis voihan siellä olla vaikka teetä tai kaakaota, mutta stereotyyppisesti siellä on kahvi. Mustana. Muutama muukin rakennusalan ammattilainen haki evästä, sieltä oli tarttunut mukaan wrappia ja patonkia. Kahvit ne oli varmasti jo juonut kaupassa, koska kahvia niiden pitää juoda. Myös energiajuomia ja pasteijoita näyttää menevän ikkunan ohi, samaisten ammattilaisten käsissä. Nyt teen aika rohkean päätelmän, mutta olen aika varma, että tässä lähellä on kauppa. Ja työmaa.

Ville Viikinki -lelusta päätellen, joku lapsi on tullut juuri laivalta. Itse en malta odottaa, että pääsen oman lapsen kanssa ekaa kertaa laivalle. Sitten meilläkin on maskottilelu ja ihan liikaa karkkia. Ja hei! Miettikää millaisia ohikulkijoita laivan kahvilan ohi kulkee! Täytyy päästä laivalle.

Kiva kun jaksoit seurata mun kanssa rakennustyömiesammattilaisten lounastaukoa. Muista, että ensi kerralla kun nähdään, mulla saattaa olla kaulahuivi laitettu tosi tyylikkäästi!

xoxo Marianne Katriina/Kaupunkikahvilla

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Yksi ajatus artikkelista “Töihin raksalle”

Kommentoi:

%d