Laiva viinilasillisen jälkeen

Location: Silja Serenade

Silja serenade

NONIIN! Nyt pääsin vähän laivalta kirjoittelemaan, kun sitä TÄSSÄ postauksessa niin kovasti halusin! Ja siis vaikka kirjoittelinkin näitä nyt vain laivan hytistä käsin (ikkuna promenadille), niin kaikennäköistä hiihtäjää sitä ehtii nähdä. Mutta tuli aikamoinen jano päästä uudestaan laivalle, edes vaikka päiväristeilylle. Haluan ehdottomasti laivan kahvilaan istumaan ihan rauhassa! Ei ollut yhtään sama asia istua hytissä, kuin että olisin istunut kahvilassa jonkin käytävän varrella. Mä en juonut edes sitä kahvia tällä kertaa!

Nämä tekstit on kirjoitettu n. klo 21-22, eli täysin eri ajassakin kuin normaalisti. Saattaapi olla tekstitkin sitä luokkaa. Itse siis täysin selvinpäin, tai saattoi lasillinen viiniä olla alla. En muista. Muisti meni. (Oikoluin tätä tekstiä ja aiemmin kirjoittamani ”ikkuna promenadille” taipui mun silmissä ”ikuinen promille”)

Silja serenade

Tähän aikaan laivalla on selkeästi liikenteessä kahdenlaisia ihmisiä. Haahuilijoita, jotka vain katselee kauppoihin ja hengailee. Kävelee eläkeläisittäin, kädet takana. Toiset on niitä jotka tietää tasan tarkkaan mihin on menossa ja kävelee sinne vauhdilla. Kyllä kai tohon väliin mahtuu kaikenlaisia muitakin. Ruoanhakijoita, oikeasti jotain ostavia, seuraa hakevia, lenkkeilijöitä, tai ihan muuten vain eksyneitä, jotka luulee olevansa Tampereella.

Lapset + alkoholi

Jännästi huomio kiinnittyy heti, kun näkee naisen joka työntää lastenrattaita, siideri toisessa kädessä. Siis sehän on ihan täysin ok eikä siinä ole mitään outoa, mutta Suomessa alkoholikulttuuri on mitä on. Esim. Espanjassa lapset + viinilasi olisi ihan täysin normaali näky.

Känni on tottakai asia erikseen, mutta eipä tämäkään nainen näyttänyt yhtään päihtyneeltä. Sitä paitsi enhän mä edes tiedä, oliko siellä lasissa siideriä, limpparia vai jotain muita eritteitä. Pääasia että juo, jos on jano. Mutta ei juo niin, että olisi humalassa pienen lapsen seurassa.

Siitä tämän kertainen diipimpi osuus, katsotaan mitä muuta mulla on tarjota.

Laivavaatteet

Pukeutujia täällä on kyllä ihan laidasta laitaan! Osalla on viimeisen päälle juhlavaatteet päällä, lähinnä sellaiset mitä itse laittaisin häihin päälle. En ole siis kovin kummoinen juhlapukeutuja selkeästikään, kun muut pitää samoja vaatteita laivalla. Isolla osalla on päällä sellaiset ”vähän parempaa seppälää” -vaatteet, eli just ne omasta mielestä parhaat farkut ja jokin uusi kiva paita, mikä on ostettu juuri tätä laivareissua varten. Mutta yllättävän vähän näkyy ihan vain verkkariteepaitayhdistelmää, vaikka nythän on herranjumala jo nukkumaanmenoaika. Kello kuitenkin on tälläkin hetkellä jo 21:25. Ei mikään ihme, ettei meinaa omakaan ajatus enää kulkea. Mä varmaan nukun tässä samalla.

Silja serenade

Lapset taxfreessa

Tiedättekö sen, kun lapset pääsee taxfreehen. Ne ostaa sieltä AINA jotain ihanaa ja kivaa. Karkkiaarrearkku, karkkireppu, karkkipötkö, karkkikarkki, karkkia. Näin äsken lapsen, joka käveli edestakaisin pallo kädessä. PALLO. Halusiko joku lapsi ihan tosissaan taxfreesta PALLON? Mä toivon, että se on vähintäänkin täytetty karkilla. Tai koko pallo on karkkia. Tai palloa potkimalla saa karkkia. Antakaa nyt joku sille lapselle karkkia. Sen toisessa kädessä on salamipötkö. Se ei voi paljoa lohduttaa.

Siis varmasti on olemassa lapsia, jotka pyytää tomaattia hedelmäkarkkien tilalle. Tai palloa. Tai salamia. mutta. mutta. Menin sanattomaksi. En tunne sellaista lasta.

Tämä hytistäkäsin -kirjoittaminen on kyllä vähän vaikeaa, kun katson ihmisiä ylhäältä alaspäin. Oikeasti en tunnista kaikista, että onko ne edes lapsia vai aikuisia. Teinit tunnistan kyllä hetki, niillä on puhelin kädessä. Ja vanhemmat ihmiset tunnistan myös, koska jos niilläkin on puhelin kädessä, ne näppäilee sitä puhelinta toisen käden etusormella.

Jollain, ehkä 12 -vuotiaalla pojalla, oli kengännauhat auki. En tiedä miksi, mutta se näytti ihan normaalilta. Siis se, että ne nauhat oli auki. Näytti se lapsikin ihan normaalilta. Mutta siis niin, ihankuin sen ikäisellä lapsella kuuluisi olla nauhat aina auki.

Ulkopeli

Hei onpa ihanaa! Jotkut kolme lasta kyselee tuntemattomilta, että voiko ne ottaa selfieitä niiden kanssa. Joku vanhempi pariskunta oli ihan mukana siinä hommassa! Tai sitten ne oli jotain fanikuvia julkkisten kanssa, keitä en itse tunnistanut. Itse tunnistaisin ehkä Antti Tuiskun.

Tämä voisi olla kyllä aika hauska peli! Kuka/ketkä saa eniten yhteiskuvia tuntemattomien kanssa tietyn ajan sisään! Ja siis ihan niin, että se tuntematon myös hymyilee siinä kuvassa. Ei niin, että hyökätään jonkun naaman eteen juuri, kun se on juomassa kahvia. Siinä voisi olla A)kahvit rinnuksilla ja B) ihan vaan tulla huono kuva.

Voittaja on se, joka saa eniten kuvia tuntemattomien kanssa. Tai se, joka photoshoppaa parhaiten.

Hei olipa meillä hauskaa tällä laivareissulla, otetaan vielä toinen reissu putkeen ja jatketaan tätä samaa ensi postauksessa!

xoxo, Kaupunkikahvilla / Marianne Katriina

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Yksi ajatus artikkelista “Laiva viinilasillisen jälkeen”

Kommentoi:

%d bloggaajaa tykkää tästä: