Kyykkyviini

Location: Helsinki, Cafe Java

Mannerheimintie

Tänään ollaan kaupunkikahvin sijaan kaupunkiviinillä. 16cl rehellistä talon valkkaria. Talon viinit on omaan makuun yleensä ihan täyttä kuraa, täällä se on ihan oikeasti juotavaa. Toki osa kyykkyviineistäkin on omasta mielestä juotavia, että tiedä nyt sitten.

Olin muuten varmaan lähemmäs 30-vuotias, kun sain tietää, mitä tarkoittaa kyykkyviini. Tai tiesin aina, että se ei ole sitä kalleinta ja hienointa viiniä. Mutta sain siis tietää, mistä se sana KYYKKYviini tulee. Ja jos joku muu ei sitä nyt tiedä, niin muutun hetkeksi Wikipediaksi. Se tarkoittaa sitä, että kun Alkossa on laitettu kalleimmat viinit ylähyllylle ja halvimmat alahyllylle. Niin täytyy mennä kyykkyyn, jotta saisi niitä halvimpia viinejä. Kyykkyviinejä siis. Hah.

Mutta siis niin. Tämä talon viini on yllättävän hyvää! Ei yllättävän hyvää viiniksi, mutta yllättävän hyvää Talon viiniksi.

Mannerheimintie

Jotenkin sitä on tottunut näkemään isoissa kaupungeissa pelkästään pieniä koiria, harvemmin tulee vastaan  mitään labradorinnoutajaa isompaa. Äsken näkyi kuitenkin suden näköinen koira, en tiedä olisiko ollut jopa koirasusi. Niitä ei kovin monella ole, onneksi. Ei niissä siis vikaa ole, lähinnä vain sen koulutuksen takia. Ei taida ihan riittää ”istu, maahan, anna tassu”. Toivotaan, että koirasusia on vain niillä, jotka niitä oikeasti osaa käsitellä.

“Mä en olisi varmaan ikinä niin rohkea ja kärsivällinen, että uskaltaisin lähteä lapsen kanssa sinne pyöräilemään”

Mutta siis hassua nähdä niinkin iso koira keskellä Mannerheimintietä liikennevaloissa! Vähän kuin näkisi chihuahuan metsästämässä karhua, tai labradorinnoutajan kieltäytymästä ruoasta. Mietin muuten, että metsästääkö koirat, jos ne on metsästyskoiria? Vai onko ne vain metsästäjän kanssa metsällä ja jahtaa peuroja/karhuja/mitälie? Että jos ihminen metsästää koiran kanssa, niin metsästääkö ne yhdessä, vai metsästääkö ihminen ja koira vain jahtaa?

Huh. Jotkut vanhemmat aiheuttaa kyllä ihan itse itselleen harmaita hiuksia. On pyöräilevän lapsen kanssa Helsingin keskustassa! Tässä ihan sivustakatsojanakin vanhenee stressin takia, kun katsoo niiden menoa. Mä en olisi varmaan ikinä niin rohkea ja kärsivällinen, että uskaltaisin lähteä lapsen kanssa sinne pyöräilemään. Ellei pyörä ole sellainen, mistä voi vielä itse pitää kiinni.

Cafe Java

Jollain lähellä olevalla on jotain todella hyväntuoksuista hajuvettä. Välillä tulee aina tuulahdus sitä, enkä tiedä yhtään, kenen se on. Tuntuu, että tuulee vähän joka suunnasta.

Koomisen näköistä, kun joku kantaa jäätävän kokoista huonekasvia keskellä kaikkea. Näköjään kaikki on hassua tai outoa, jos se tapahtuu Helsingin keskustassa. Mutta siis kun on itse tottunut ostaa kaikki isot kasvit, ostokset ja huonekalut autolla (tai kortilla mä maksan), niin ei sitä osaa edes ajatella, että ei kaikilla ihan oikeasti ole autoa. Eikä olisi välttämättä järkeä ollakaan, jos asuu ihan ytimessä. Mutta täytyyhän niilläkin olla mattoja, huonekaluja ja kasveja.

“Hän meinasi alkaa ampumaan sieltä mafia-autosta”

Kuinkahan monta ylimääräistä kilometriä humalaisille tulee päivän aikana, jos kävelee kuitenkin saman reitin, kun selvinpäin oleva? Normaalisti kun kävellään suoraan, humalassa oleva saattaa käydä välillä Islannissa ja sieltä taas Kanarialle, että pääsee lopulta Helsingin Rautatieasemalle, siitä 300metrin päästä, mistä lähtikin.

Äsken Mannerheimintietä ajoi joku musta auto tummennetuilla laseilla. Yhtäkkiä takalasi aukesi ja siellä istui tummat hiukset ja mustat aurinkolasit päässä oleva mies. Hän ei tehnyt mitään kummempaa, kunhan katseli ympärilleen. Mutta koska mielikuvitus on vahvasti läsnä omassa päässä, hän meinasi alkaa ampumaan sieltä mafia-autosta ja meinasi kidnapata jonkun. Onneksi ikkuna meni takaisin kiinni ja itse pystyn jatkamaan viinin lipittämistä ihan rauhassa. Olen joskus sanonut, että Postimies Pate voisi olla omalla kohdalla se kaikista jännittävin ohjelma, ei mitään sen enempää vanhemmille suunnattua.

Cafe Java

Minkähänlaista on lenkkeillä Helsingin keskustassa? Juokset 100 metriä, pysähdyt liikennevaloihin. Juokset 50 metriä, pysähdyt liikennevaloihin, jne. Intervallitreenit ne on, eikä mitään lenkkeilyä. Vaikka toisaalta, siinä pääsee kuitenkin paikasta A paikkaan B jokatapauksessa. Toisinkuin juoksumatolla. Tai kai silläkin pääsee, jos laittaa renkaat alle ja lähtee kuskiksi.

Jotkut kaksi, ilmeisesti toisilleen tuntematonta henkilöä, yritti juosta samaan ratikkaan. Tai toinen kyllä ihan juoksikin ja ehti. Toinen ihan vain yritti juosta siksi, että sillä oli mäkkärin limu kädessä, eikä hän halunnut läikyttää sitä. Se oli jotain pikakävelyn ja juoksun yhdistelmää, mutta ei selkeästi toimivaa. Ei ehdi ratikkaan. No, ainakin oli juotavaa, kun joutuu odottaa seuraavaa ratikkaa.

xoxo, Kaupunkikahvilla / Marianne Katriina

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Yksi ajatus artikkelista “Kyykkyviini”

Kommentoi:

%d bloggaajaa tykkää tästä: