Eväsretki kahvilaan

Location: Hyvinkää, Kulma

Kulmis

Heheei Hyvinkää! Pitkästä aikaa taas kahvilla! Tai kahvilla oon käynyt enemmän ja vähemmän, mutta kirjoitusinnostus iski taas.

Tulin Kulmaan, tuttavallisemmin Kulmikseen. Kahvilaan, mistä saa vähän kaikkea ja jotain siltä väliltä. Kohtuuhinnoissakin vielä! Tämä on kyllä helppo ja turvallinen valinta, jos tulee kaverin/kavereiden kanssa. Jokaiselle löytyy jotain, on sitten jano, nälkä, tai viinin tarve. Toki juuri tänään oli erikoiskahvikone rikki, kun olisin halunnut jotain erikoisempaa. Mutta koneet on koneita, ei niiden toimivuudelle, tai toimimattomuudelle mitään mahda.

Nappasin siis tilalle suodatinkahvin kauramaidolla! Ruoka olisi kyllä maistunut, kuten aina. Mutta syöminen yksin ei ole niin kivaa, kun juominen. Ja tiedän meneväni tästä suoraan kotiin, missä on kuitenkin valmista ruokaa. Eli vaikka täällä kahvilassa edullista mielestäni onkin, niin ei näillä palkoilla. hehe.

Kulmis
Jos en ihan väärin muista, niin koronan takia taisi muuttua täytetyt leivät kelmullisiksi.

Porkkanakakku
Himoitsen aina joka paikassa porkkanakakkua, mutta tosi harvoin kuitenkaan tilaan sitä.

Kello on vähän yli yksi päivällä ja täällä käy aikamoinen kuhina. Ei ole liikaa kuitenkaan ihmisiä, vaan sopivasti. Joku syö karkkipussista karkkia ja juo kahvia. Nyt en mene takuuseen, saako niitä karkkeja ostettua täältä, vai onko omat eväät mukana. Epäilen, että täällä myytäisiin karkkipusseja. No, kahvi on täältä ainakin. Oletan. Se olisikin hyvä, mennä eväsretkelle kahvilaan. Omat eväät mukaan ja valloittamaan kahvilan penkkejä. Voisi keitellä vaikka nokipannukahvit siinä samalla, ehkä myös paistaa lettuja. Ei kenelläkään varmaan mitään sanomista siihen olisi. Voisi ottaa ylimääräiset makkarapaketit mukaan, jos joku muukin on nälkäinen.

Kahvila
Tummapaahtoa. ah.

Joku toinen on tullut kahvilaan kuuntelemaan. Hänellä on kuulokkeet päässä, aivan ihana tapa viettää aikaa. Kuunnella samalla musiikkia/äänikirjaa/podcastia, juoda kahvia ja katsella ympärilleen.

Toki mietin heti, että jos ei halua pitää kuulokkeita, niin voisi lukea myös Kaupunkikahvilla -blogia! Ihan yhtä hyvä tapa viettää aikaa. Ellei jopa parempi. Kahvila, kuuma kahvi ja Kaupunkikahvilla -blogi. Suosittelen testaamaan! Varsinkin, jos et ole tottunut käymään kahviloissa yksin. Madaltaa kynnystä mennä yksinään, kun on joku asia mietitty jo etukäteen, mitä aikoo tehdä kahvinjuonnin yhteydessä. Eikä tarvitse kantaa painavia kirjoja tai läppäreitä mukana, puhelin nettiyhteydellä riittää! Tai jos haluaa tehdä vanhanaikaisesti, voi blogitekstit myös ensin tulostaa. Voi sitten tärkeän näköisenä lueskella tärkeitä papereita.

Kun katsoo ulos, niin on vähän turhan kirkasta. Joutuu siristää silmiä ihan liikaa. Voisin pitää kättä otsalla ja tähystellä, mutta se vaikuttaisi vähän turhan Ulla Taalasmaalta. Niinpä siis hieron, raavin ja painelen otsaani. Ihan kuin siinä olisi jotain, miksi sitä pitäisi hieroa, raapia ja painella. Ei se varmaan kyllä yhtään sen fiksummalta näytä, mutta enpähän ainakaan Ullaile. Ainakaan näkyvästi.

Hyvinkää
Tasapaino.

Ja siis vau! Täällä istuu ihmisiä vielä terassilla! Takit päällä tosin, mutta selkeästi vielä on tarpeeksi lämmin. Itsekin voisin istua, mutta kahdesta syystä en.

  1. Sormet jäätyisi, kun kirjoitan.
  2. Kahvi jäähtyisi liian nopeasti.

Mikähän kahvila keksisi käyttää termosmukeja kahvilan terassilla? Tai vaikka ihan sisälläkin. Käyttäisin varmasti. Inhoan yli kaiken vähän jäähtynyttä kahvia, mitä lähes aina loppukahvi on. Voisin käydä aina puolessa välissä lämmittämässä loppukahvia mikrossa. Koska mikrokahvi on parasta. No ei. Oikeasti siis moni vihaa mikrossa lämmitettyä kahvia, itse en edes huomaa eroa. Heh, varsinainen kahviasiantuntija! Mutta ehkä pikkulapsiarki opetti siedättymään (onko toi edes sana?) mikrokahviin, sillä silloin jos koskaan se tuli tutuksi. Ehkä samanlailla kun hormonit alkaa tuottamaan maitoa äidin rinnoista, hormonit muuttaa makuaistia mikrokahviystävällisemmäksi. Niin se varmasti on, kukaan ei ole siitä vaan koskaan puhunut.

xoxo, Kaupunkikahvilla / Marianne Katriina

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

2 vastausta artikkeliin “Eväsretki kahvilaan”

  1. Kyllä, yksinkin voi mennä kahvilaan. Sitä itsekin on harrastettu paljon, sekä kotikulmilla että matkoilla. Mutta suodatinkahvia ja vieläpä mikrossa lämmitettyä en siedä edelleen. Ilmeisesti mulla oli prolaktiinin taso liian matalalla 😉

    1. Kiva että säkin tykkäät käydä yksin kahvilla! Tiedän valitettavan monia, ketkä ei oikeasti uskalla mennä itsekseen. 😔
      Haha, mun aamukahvi oli viimeks tänä aamuna mikrokahvia! 😅

Kommentoi:

%d bloggaajaa tykkää tästä: