Mikron kanssa kahvilaan

Location: Helsinki, Paulig Kulma

paulig kulma

Söin kotona aivan jäätävän kokoisen aamupalan, jotta täällä Helsingissä ei tarvitsisi heti alkaa syömään. Voisi keskittyä hyviin kahveihin. No, meni siitä aamupalasta jo 3,5h, kun iski ihan älytön nälkä.

Hyviä ja huonoja puolia siitä, että on tottunut syömään säännöllisesti, noin kolmen tunnin välein. Pysyy ajatukset kasassa ja jaksaa liikkua ympyrää, mutta aina täytyy olla varautunut siihen, että kohta tarvitsee ruokaa. Toki tämä ei kyllä nyt kuulosta siltä, että olisin siihen kovinkaan varautunut. “Oho, iskipä nälkä. Ostan kahvilasta jotain syötävää”. Taskusta löytynyt kaurapuuro olisi ollut enemmän varautumista.

Ruoka on kyllä maailman paras asia, vielä kun se olisi puolet halvempaa. Tai lompakossa enemmän rahaa.

“Mutta aivot kertovat sen olevan hyvää, koska se on ravinteikasta. Ja hienoja kuviakin siitä saa!”

Mutta tulin siis Paulig Kulmaan avocadoleivälle. Usein otan jonkun perus kinkku-juustoleivän, tai tomaatti-mozzarellan. Mutta nyt näytti tämä acovadoleipä punajuurineen niin hyvältä, että oli pakko testata! Ulkonäön perusteella tässä on myös punajuurihummusta, nam! Voi se olla myös jotain muuta sen näköistä, mutta punajuurihummus on hyvää, joten mennään sillä.

avocadoleipä

Mikron kanssa kahvilaan

Minun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä kotona avocadoleipiä. Syynä on Veera Bianca, jonka Instagram on aina täynnä näitä (@veerabianca). Avocadotoasteja, avocadobageleita yms. Ne näyttää niin herkullisilta! Avocado itsessään ei edes ole mitään suurinta herkkuani. Mutta aivot kertovat sen olevan hyvää, koska se on ravinteikasta. Ja hienoja kuviakin siitä saa!

“Välillä saatan herkutella ja laitan jopa sulatejuustoa! Aikamoista hurjastelua.”

Mutta tämä avocadoleipä on kyllä täällä liian kuiva, omaan makuun siis. Ja liian kylmä. Vähän enemmän kun olisi tuota punaista soossia (hummus, mikälie) ja leipä olisi lämpimämpi, niin tämä olisi täydellinen. Mutta kaikkiahan ei voi miellyttää, siksi täydellisyyttä hakevien pitää tehdä asiat usein itse. Tai sitten tulen seuraavalla kerralla mikron kanssa. Myydäänkö jossain taskumikroja? Hahaa. BISNESIDEA!

Täytynee käydä stalkkaamassa Veera Biancan Instagramista niitä leipiä, mitä kaikkea sinne väliin voisi laittaa. Voisi avartaa vähän omaa leivänsyöntiä, mihin normaalisti kuuluu voi, juusto ja leikkele. Välillä saatan herkutella ja laitan jopa sulatejuustoa! Aikamoista.

paulig kulma

Alkaa olemaan omat ajatukset kyllä jo onneksi täysin vuodessa 2023. Paitsi silloin, kun se pitäisi kirjoittaa paperille. 09.01.2022..eiku. Jotenkin nyt tuntuu siltä, että tästä vuodesta tulee hyvä. 365 päivää aikaa. I can do it.

Tulin istumaan tähän kahvilan sohvalle, jotta voin samalla löhöillä. Olen kuitenkin istunut sohvan reunalla tämän koko ajan, mitä olen tässä ollut. Tarvitsen löhöilyyn selkeästi lämmintä juotavaa, ei tämä muuten toimi ollenkaan.

Asiakas on aina oikeassa

Nyt olisin onnellinen sellaisesta palvelusta kahvilassa, missä tarjoilija kävisi pöydässä kysymässä, että saisiko olla kahvia. Tilaamisen jälkeen toisi kahvin pöytään ja saisi tietenkin myös maksaa sen pöydässä. Liikkumatta itse minnekään.

Toisikohan tarjoilijat tänne kahvia, jos huutaisin täältä pöydästä, että nyt tartteis kahvia! Vähän jos napsuttelisi sormia samalla, että varmasti huomataan. Itse ehkä heittäisin itseni ulos siinä vaiheessa. Mahdollisesti heittäisin kyllä kahvitkin perään, mutta ihan vain maahan siis.

Kenkäkauppias

Kenkäkauppias ei varmaan koskaan menetä työpaikkaansa. Kuluva ja lähes pakollinen asia jokaiselle. Ei siis se kauppias, vaan ne kengät. Toki aina voi olla ilman ja käytettynäkin voi ostaa.

En kyllä kuitenkaan usko, että vaikka tämän hetkinen maailman tilanne on mitä on, niin kukaan ei vapaaehtoisesti luovu kengistään (paitsi niistä ylimääräisistä). Ja ei niitä käytettyjäkään voisi loputtomiin ostaa, ellei joku ostaisi niitä ensin uutena.

Toisaalta, jos muuttaisi maahan, missä on aina lämmin. Voisi ostaa kengät, missä on vähemmän materiaalia. Eikö ne silloin olisi myös halvempia?

Tai hei! Vielä parempaa. Vedetään jalkapohjat jollain pinnoitteella, että mitkään naulat tai skorpionit ei mene niiden läpi. Kenkäkauppojen sijaan onkin vain pinnoitekauppoja. Mutta ei ne kenkäkauppiaan työt lopu silloinkaan. Nimike vain vaihtuu.

xoxo, Kaupunkikahvilla / Marianne Katriina

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Kommentoi:

%d bloggaajaa tykkää tästä: