Relove – Kahvila ja kirppis samassa!

“Mietin 2 sekuntia, että mitä teen vajaa puolikkaalle kupille kahvia. Hörppäsin kaiken ykkösellä alas (kahvi mustana ja tulikuumana ei ole mitään herkkua). Panikoin vähän, koska en ollut maksanut kahvista, vaan teestä.”

Relove

Note to myself. Jos tilaat kahvin tilalle teetä, varmista ensin, että miten se teen ottaminen tapahtuu. Kaikista helpoin on se, että tilaamisen jälkeen menet paikkaan, missä on teevalikoima, valitset mitä haluat ja teet siinä teen itsellesi.

Vähän vaikeampi, vaikkakin toisaalta palvelullisempi (on se sana joo) tyyli on seuraava.

  • Valitset tilatessasi listalta, mitä teetä haluat juoda.
  • Sen jälkeen tee tuodaan sinulle pöytään.

Siis oikeastihan tämä on maailman helpoin ja kivoin asia, että sitä kuumaa teetä ei tarvitse itse lähteä kantamaan sinne pöytään. Varsinkin, jos mukana on esim. lastenrattaat.

Mutta mulla on aina sama ongelma. Se tee tuodaan pöytään niin oudon härpättimen kanssa, että en ikinä tiedä, miten se toimii. Se näyttää vaikealta, se on vaikea. Ja siinä hetkessä, kun haluan sen härpättimen pois sieltä teen seasta, tuntuu, kuin jokainen ihminen ympärilläni ja ympyrän ulkopuolella tuijottaisi tätä suoritusta.

Mutta suoriuduin, selviydyin ja sitten voinkin kertoa muista asioista, mitä säädin tämän tilauksen aikana.

Penkkarit.

Tilasin lounaaksi tofujotain.

A) En muista, mikä se jotain oli

B) En ole ennen syönyt tofua. Se kuulosti vain sen verran herkulliselta ja erikoiselta, että oli pakko tilata.

”Veden ja aterimet löydät tuosta päädystä”, sanoi tiskillä ollut henkilö. Ok. Selkeä lause, ymmärsin täysin. Mutta miten väärin sen voikaan ymmärtää.

Vesi kuin vesi. En tajunnut, että päädystä löytyvällä vedellä tarkoitetaan juomavettä. Ei teehen tulevaa vettä. Menin päätyyn, otin käteeni kupin ja oletin, että termoskannussa on kuumaa vettä. Ei ollut. Sieltä tuli kahvia. Mietin 2 sekuntia, että mitä teen vajaa puolikkaalle kupille kahvia. Hörppäsin kaiken ykkösellä alas (kahvi mustana ja tulikuumana ei ole mitään herkkua). Panikoin vähän, koska en ollut maksanut kahvista, vaan teestä.

Siinä kohtaa tajusin, että vedellä tarkoitettiin kylmää juomavettä. Sitä, mikä siinä termoskannun vieressä oli. Otin seuraavaksi siis ihan vain juomavettä. Tosin siihen samaan kuppiin, missä äsken oli sitä kahvia. Vieressä olisi ollut kyllä ihan vesilasejakin. Nyt join siis kahvikupista kylmää, vaalean ruskeaa vettä ja mietin, että luuleekohan työntekijät nyt, että juon salaa ilmaista kahvia, vaikka tilasin myös teen?

Mutta ratkaisin tämän ongelman. Menin pöytään istumaan, join veden niin nopeasti kun pystyin ja siirsin tyhjän kahvikupin pöydän toiseen päähän. Nyt kukaan ei tiedä, että se on minun. Hah.

Relove
Toi tofu oli niiiiin…nam!

Okei nam, Tofu ON hyvää. Ainakin tämä tofu. Tämän kaverina on riisimössöä (tällä on varmasti jokin hienompikin sana). Yleensä riisimössö on todella kuivaa ja irtonaista, mutta tämä on todella hyvää! Kosteaa ja tahmaista!

Tänään on ilmeisesti penkkarit. Tajusin sen siitä, kun ihmiset kyykkäilee maassa ja keräilee värikkäitä juttuja. Sen jälkeen vasta näin rekan, mistä niitä nameja lentelee. Wolt-kuskinkin matka tyssäsi hetkeksi suojateiden väliin, kun piti parkkeerata mopo ja alkaa karkinkeruuseen. Free candy, I agree. Saatan tehdä itsekin parit kyykyt, kun lähden ulos. Olisiko tämä vuoden kovin treenipäivä?

Hah. Joku pysähtyi ihan yhtäkkiä suojatielle (vihreä valo paloi kävelijöille), pyllisti ja keräsi karkkia. Takana tuleva ei pysähtynyt ihan yhtä sutjakkaasti ja voitte vain kuvitella, mitä siitä seurasi. Ei sentään vauvoja, mutta aika hauskan näköinen tuuppaisu.

Relove
Teehärpätin.

Täällä kahvilassa on ihan hassua. Tai ”kahvilassa”. Tämä on siis kirpputori, minkä sisällä on kahvila. Todella kiva konsepti kyllä! Täällä on paljon ihmisiä, niin kahvilla, syömässä, kuin kirppistelemässäkin. Itsekin kiersin ensin vaatteet läpi, sen jälkeen tilasin ruoan.

Relove second hand -liikkeitä on tällä hetkellä neljässä eri paikassa. Helsingissä 3 ja Tampereella yksi. Itse olen käynyt toistaiseksi vain Helsingin Stockmannin liikkeessä, muista en osaa siis sanoa mitään. Ilmeisesti jokaisessa liikkeessä on myös kahvila! Ainakin heidän nettisivujen kautta pystyy tekemään pöytävarauksen jokaiseen liikkeeseen.

Mutta muistakaa, jos ja kun menette käymään! Säätäkää yhtä paljon kuin minä. Se on _jälkikäteen_ ihan hauskaa.

-Kaupunkikahvilla

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Kommentoi:

%d