En juonut kahvia kolmeen viikkoon – Näin se vaikutti

“Mutta se tietynlainen, erilainen, väsymys on kadonnut. Tuntuu, että keho ei enää odota saavansa sitä kahvia, että pystyy heräämään. Se vaan on ennemminkin..”

Okei, heti alkuun pieni oikaisu. Join kahvia kolmen viikon aikana. Mutta sen sijaan, että joisin 3 kuppia päivässä, join n. 3 kuppia kolmessa viikossa.

Musta tuntuu, että kahvi (kofeiini) aiheuttaa itselleni vähän liiankin energisen olon. En nyt sentään mitään kolmen vuoren huippua alkaisi valloittamaan kahvin voimalla, mutta itse tekeminen on vaan todella paljon energisempää.

Kuulostaa kivalta, mutta sillä on kyllä kääntöpuolensa. Sen hetkellisen energisyyden jälkeen tulee normaali olo (mikä on oikein miellyttävä!), mutta sen normaalin olon jälkeen tulee väsymys.

Jokaista ihmistä väsyttää joskus, jouluna ja joka päivä, mutta tämä väsymys on erilaista. Tuntuu, että pää olisi täynnä jotain uretaania. En tiedä miltä se tuntuisi oikeasti, mutta joku joka on kokeillut, voi kertoa. Vaikka tuskin hän enää täällä meidän keskuudessamme on.

No mutta sitten, tattadadaa! Keitän kahvia, juon sen ja bileet voi jatkua! Uretaaniväsymys on enää muisto vain.  

Tämä on mielestäni ihan järkyttävää. Ei mua kiinnosta olla koukussa johonkin niin, että ilman sitä tulee vieroitusoireita. Tässä tapauksessa se väsymys. Haluan olla väsynyt siksi, että väsyttää. Niin kuin oikeasti.  

Muistin jo aiemmin lukeneeni emmi.ida:n Instagramista, kun hän kertoi kofeiinin yliherkkyydestä (näyttää ainakin tällä hetkellä löytyvän hänen kohokohdistaan). Vähän samoja viboja tässä omassa tapauksessa varmaankin on, mutta ei kyllä läheskään samalla tasolla.  

No mutta! Tuumasta toimeen ja pääskysestä ei päivääkään ja mitä näitä naurettavia sanontoja nyt onkaan. Nyt mennään!  

Päätin vähentää kahvin juontia reilusti. Ainakin hetkeksi heh. En enää aloita aamua kahvilla. Annan kehon herätä ensin itse kunnolla. Käytän herätykseen kahvin sijasta ihan vain herätyskelloa ja päätä seinään hakkaamista. Kyllä se siitä -lause on myös kovassa käytössä.  

Alkuun korvasin kahvin teellä aamuisin, koska lämmin juotava aamupalaksi on luksusta. Toki joissain teelaaduissakin on kofeiinia, mutta vähemmän kuin kahvissa. Ja join myös paljon vihreää teetä.

Jossain vaiheessa tajusin, että ei tee mieli edes enää sitä luksusta. Tekee mieli normaalia aamua. Aamupalaa ja sitä, mitä nyt normaalisti aamuisin tehdään. Töihin lähtöä ja siitä masentumista.  

Edellä olevat tekstit kirjoitin 3 viikkoa sitten.  

MITÄ HEILLE KUULUU NYT?!  

No hyväähän tänne kuuluu. Aamukahvia en ole kotona juonut kuin ehkä kerran, senkin join kipeänä enkä maistanut mitään. Järkeviä valintoja, kyllä.

Hotellissa tuli käytyä parikin kertaa, siellä kuului kahvi ehdottomasti aamupalalle. Mutta rehellisesti, en muista olenko käynyt kahvilassa tässä välissä. Mutta jos olen, voi olla, että olen juonut siellä kahvia. Toisaalta, myös teetä tilailen nykyisin. Että näin selkeä vastaus kysymykseen, jota ei ollut.

Mutta miten tämä sitten vaikutti tähän uretaaniväsymykseen? No hitto vaikuttihan se!

Kyllähän sitä nyt väsyneenä edelleen herää, varsinkin jos menee myöhään nukkumaan. Ja oma herätyskellokin soi turhan usein 03:30-04:30 välillä. Että väsyttäähän se, vaikka olisi mennyt jo viime vuonna nukkumaan.  

Mutta se tietynlainen, erilainen, väsymys on kadonnut. Tuntuu, että keho ei enää odota saavansa sitä kahvia, että pystyy heräämään. Se vaan on ennemminkin

Okay! Good morning! Lets do this shit!”. En ole ihan varma, miksi mun keho on englanninkielinen.  

Kahvi kuuluu nykyään enemmänkin spesiaalitilanteisiin.

Juhlat, hotelliaamiaiset, kylässä ollessa, joskus kahvilassa, kotona jos tekee mieli yms. Spesiaalitilanteita voi olla siis näköjään mitkä vain. Mutta pääasia, että juon sitä siksi, että haluan ja tekee mieli. Ei siksi, että väsyttää tai on tylsää.

Koska kahvinkeitto kotona ei ole muutenkaan kivaa, niin miksi ihmeessä sitä tekisin, jos väsyttää? Sen kaksiminuuttisen voin mieluummin levätä. Tai jos on tylsää, niin miksi pitäisi mennä tekemään jotain, mikä ei ole kivaa? Mieluummin haen vettä hanasta, pistän hanan vähän liian kovalle ja alan kuivata keittiötä.    

Itseasiassa sitä on ihan tutkittukin, että kofeiini voi aiheuttaa joillain ihmisillä ahdistuneisuutta ja muuta paskaa. Aloin tässä miettimään, että olenko ollut vaan pitkän aikaa ahdistunut, koska nyt kun en juo kahvia säännöllisesti, on ihan eri fiilis.

Oikeasti jaksaa tehdä, jaksaa olla ja ihan oikeasti jaksaa ajatella. Monesta pakollisesta asiasta on tullut ihan kivoja juttuja. Tai sitten olen vaan kerännyt vääriä sieniä metsästä, mistä sitä tietää.

-Kaupunkikahvilla

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Kommentoi:

%d bloggaajaa tykkää tästä: