Kumpi on halvempaa, kukat vai kahvi?

Lukuaika: alle 2 min

Töiden jälkeen vaniljalatelle. Nam. Tai ihan vain kahville olin menossa, tietämättä, mitä aion tilata. Oikeastaan vielä siinäkin vaiheessa, kun olin tilaamassa, en ollut varma, mitä aion tilata. No tilasin kuitenkin vaniljalaten.

Vieressä istuvat kolme tyttöä, tilasivat jotain frappeja tai sen tyylisiä. He saivat ihan älyttömän hienot lasit ja kaikki. Oma vaniljalatteni tuli take away -mukiin.

Niimpä. En tiedä kuinka kiireiseltä näytin, mutta tarkoitukseni oli kyllä ihan vain istua pöytään ja nauttia vaniljalatesta. Lopultahan siis join siinä puolet ja otin puolet mukaan, koska take away. Tavallaan sain siis kaksi kahvia yhden hinnalla, jos nyt jotain positiivista haetaan.

Tarkoitus tosin oli ottaa hieno kuva hienosta vaniljalattelasista, mutta no. Tässä on take away -muki.

vaniljalatte

Ulkona istutellaan jo syysistutuksia kaupungin alueelle. Tai jo ja jo, nyt on lokakuu jo hyvää vauhtia käynnissä. No, on ne aikaisemmassa kuin minä, joka en ole ostanut vielä edes edellisen kesän kukkia.

Oikeasti ostan yleensä vain callunoita ja muita kanervan näköisiä kukkia, sillä ne kestävät tarpeeksi pitkään. En ymmärrä, miksi ostaisin kuuden euron kukkakimppuja, jotka käytössäni kestää kolme tuntia. Enhän edes ehtisi kotiin niitä viemään, saati että ne ehtisi maljakkoon asti.

Ihan eri asia ostaa kuuden euron kahvikuppi. Sen juomisessa ei kestä kauaa, mutta kyllä se kropassa tuntuu vielä pitkän aikaa. Varsinkin, jos siinä oli laktoosia. Jos ei, niin eiköhän se kofeiinikin tee tehtävänsä.

Toisaalta, kyllä kukkienkin vaikutus voi kestää pitkään. Jos niitä syö. Riippuu tosin kukasta, mutta useamman kohdalla se saattaisi olla aika once in a lifetime kokemus. Toista kertaa ei tule.

Lähdin kahvilasta ja kävelin take away -kahvin kanssa kotiin. Kotona jätin tyhjän mukin eteisen pöydälle.

Nyt kun se on siinä, tuntuu, kuin larppaisin jonkun muun elämää. Sellaisen, jolla on varaa ostella take away-kahveja ja joka menee tapaamisesta toiseen. En ole yhtään tottunut sellaiseen, yleensä ne kahvit on kotona keitetyt, kylmänä juodut ja lopulta rinnuksilta ja sohvalta pestyt.

-Kaupunkikahvilla

Seuraa myös:

Instagramissa @ kaupunkikahvilla

Facebookissa Kaupunkikahvilla

Tekijä: Kaupunkikahvilla

Humoristista kirjoittamista rakastava tyyppi, joka saa kahvikupin äärellä paljon aikaiseksi. Sarkasmi vahvasti läsnä.

Kommentoi:

%d